Man (33) doet zich voor als bankmedewerker en probeert vrouw in Tijnje op te lichten: politie wacht hem op

ANP

De politie heeft op 12 mei in Tijnje een 33-jarige man uit Groningen aangehouden die een 70-jarige vrouw van haar bankpas wilde beroven. Toen agenten hem bij de woning van het beoogde slachtoffer in de kraag vatten, werd hij onwel.
Lees meer over
Opsterland

De vrouw uit Tijnje was die dag meermalen gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De man zei dat haar pinpas gebruikt was bij frauduleuze praktijken en met spoed opgehaald moest worden bij haar woonadres aan de Rolbrêgedeyk. Ook moest de vrouw de pas doorknippen, maar de chip intact laten. De persoon die de pas zou ophalen zou haar een ‘unieke code’ geven, zodat het voor de vrouw vertrouwd zou zijn om de pas af te geven.

Argwaan

De vrouw had echter meteen argwaan en belde tussen de telefoontjes door ook met de politie. Die stuurde daarop twee agenten in burgerkleding naar haar woning, die rustig bij haar op de oplichter wachtten. Toen de man bij de deur kwam, werd hij meteen aangehouden.

Bij de arrestatie werd de Groninger onwel. Ter observatie moest hij een nacht in het ziekenhuis in Heerenveen blijven. De volgende ochtend is de man naar het arrestantencomplex gebracht voor verder onderzoek en verhoor. De telefoon en de auto van de verdachte zijn door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

Oplichting

De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting, die met name ouderen treft, en meldt dat de bank nooit om pinpassen of unieke codes vraagt.

Nieuws

Meest gelezen