Leerlingen De Librije in Gorredijk zamelen geld in voor klamboes voor Gambia

Phylicia en Sebastian overhandigen het gespaarde bedrag aan Machteld Smilde FOTO: MACHTELD SMILDE

De kinderen van De Librije in Gorredijk hebben geld ingezameld voor het project klamboes voor Tanjeh in Gambia. De leerlingen hebben met een paasproject 750 euro bij elkaar gespaard, wat goed is voor 300 klamboes.

Deze dinsdag overhandigden Phylicia en Sebastian namens de Librije de cheque aan Machteld Smilde. Smilde is initiatiefnemer van het project klamboes voor Tanjeh, opgezet vanuit de stichting community health support Gambia.

Lees ook | Drachtster huisarts Machteld zamelt geld in voor klamboes voor Gambia

Met de bijdrage van de Librije komt het streef bedrag van 37.000 euro in zicht. Daarmee zullen alle 37.500 inwoners van Tanjeh beschermd worden tegen malaria door de verstrekking van klamboes en preventieve medicatie tegen malaria. Het afgelopen malariaseizoen stierven 540 jonge mensen aan malaria in het arme vissersdorp.

Machteld Smilde is huisarts in Drachten en enkele maanden per jaar werkzaam als vrijwillig arts in Tanjeh. Zij zal in juli afreizen om samen met de lokale gemeenschap in Tanjeh de distributie en onderwijs over het gebruik van de maatregelen te coördineren.

Ga voor meer informatie naar deze website .

Lees ook

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opsterland