Pieter en Folkert brengen stemhokjes en wegwijzers naar negentien locaties in Opsterland; twee dagen in de weer om de verkiezingen mogelijk te maken

Zonder timmer- en klusjesman geen democratie. Tenminste, niet in Opsterland. Folkert Deelstra en Pieter de Vries brachten stemhokjes en wegwijzers naar de negentien stemlokalen in de gemeente.

Pieter de Vries tilt een ingeklapt stemhokje naar binnen in de Uthôf in Siegerswoude, terwijl Folkert Deelstra op het punt staat om stembus en wegwijzer af te leveren in het dorpshuis.

Pieter de Vries tilt een ingeklapt stemhokje naar binnen in de Uthôf in Siegerswoude, terwijl Folkert Deelstra op het punt staat om stembus en wegwijzer af te leveren in het dorpshuis. Foto: Jilmer Postma

Lees meer over
Opsterland

Ze vormen een geoliede machine. Folkert Deelstra en Pieter de Vries rijden in hun gemeentebus met aanhangwagen langs alle stemlokalen in Opsterland. Dat doen ze al zeker twaalf jaar bij elke verkiezing. Op iedere plek laden ze stemhokjes, spatschermen, stembussen en wegwijzers voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen uit. Foar de mienskip , staat er op hun werkkleding.