'Ik voelde me meteen bij hem op mijn gemak'. Eke uit Terwispel ontmoette haar liefde bovenop een berg in Ecuador en verhuisde voor hem naar het Zuid-Amerikaanse land (en dat is woensdag te zien op tv)

Als de buschauffeur haar drie jaar geleden niet had gezegd om naar Vilcabamba te gaan en als ze daar niet had besloten de Mandango te beklimmen, dan had Eke de Boer (33) nog in Terwispel gewoond. Maar zo ging het niet. Ze woont nu in Ecuador met haar vriend Manny (29) en hun zoontje Amir (5,5 maand). Een liefdesverhaal met ups, maar ook met downs. Vanaf woensdagavond is ze te zien in ‘Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland’ op Net5.

Eke, Amir en Manny.

Eke, Amir en Manny. EIGEN FOTO

Lees meer over
Opsterland

Ze wilde reizen, daar begon het mee. ,,In 2012 heb ik met mijn zus een reis gemaakt door Midden-Amerika. We hadden daar een powerpointpresentatie van gemaakt en die lieten we zien aan vrienden en familie. Zij vroegen mij: ‘Wil je nog een keer op reis?’ Ja, dat wilde ik wel”, zegt Eke de Boer. Die volgende reis werd een trip door Zuid-Amerika in 2019. Dit keer alleen, met als voornaamste doel om Spaans te leren.