Gorredijkster vrijgesproken van mishandeling op Winter Wonder Feest in Katlijk

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een inwoner van Gorredijk (21) is woensdag vrijgesproken van mishandeling. De Gorredijkster werd ervan verdacht dat hij op 3 februari in een feesttent in Katlijk iemand een gebroken neus zou hebben geslagen.
Lees meer over
Opsterland
Heerenveen

De rechter oordeelde dat dit niet bewezen kon worden. Eerder is een kameraad van de Gorredijkster, een 20-jarige Leeuwarder, wel veroordeeld voor de mishandeling van hetzelfde slachtoffer. De Leeuwarder kreeg een werkstraf van 40 uur. De jongere broer van de Gorredijkster moet in december voor de kinderrechter verschijnen.

Neusoperatie

Hij wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer een knietje heeft gegeven. Het slachtoffer moest een neusoperatie ondergaan. Hij diende een schadevergoeding in van ruim 1100 euro. Door de vrijspraak kon de schadeclaim niet worden toegewezen. Het incident vond plaats tijdens het Winter Wonder Feest in Katlijk. Eerder op de avond was de Gorredijkster erop gewezen dat hij stond te roken in de feesttent.

Later escaleerde de situatie in de tent volledig. Er ontstonden verschillende opstootjes en knokpartijen, de politie kwam eraan te pas om de tent letterlijk met charges leeg te vegen. De officier van justitie had voor de Gorredijkster ook een werkstraf van 40 uur geëist. Zij kan nog in hoger beroep gaan.

Nieuws

menu