Frank en Rogier verbouwden b&b in Jonkerslân: 'We hopen dat gasten zich nu fijner voelen bij ons'

Er liepen wel twintig man over het erf, maar dan heb je ook wat. Freerk en Anita Koopmans uit Jonkerslân gaven zich op voor het tv-programma ‘Frank & Rogier checken in’.
Lees meer over
Opsterland

De opnames zijn nog niet eens zo heel lang geleden, zegt Freerk (53). Tijdens de snikhete augustusweek hadden hij en zijn vrouw Anita (52) een cameraploeg van RTL4 over de vloer. Dinsdagavond kwamen ze op tv.

Omdat ze geen inspiratie hadden om hun bed & breakfast te verbouwen, gaf het echtpaar zich op voor het televisieprogramma van Frank Jansen en Rogier Smit. Zij deden eerder bij SBS6 ‘Paleis voor een prikkie’ en knappen nu voor RTL4 bed & breakfasts op.

En in Jonkerslân, bij B&B op de Sing-Sang, moest er echt wel wat gebeuren. Dat vonden Freerk en Anita zelf en ook hun gasten waren soms diezelfde mening toegedaan. Wat heet, ze kregen soms lelijke recensies te verstouwen. ,,Mensen schreven wel eens dat het boven stinkt. We hebben nu luchtverfrissers gekocht’’, zegt Freerk. ,,Sommigen verwachten denk ik een vijfsterrenhotel voor die prijs. Er is ook een gedeelde badkamer. Daar werd soms over geklaagd, maar dat staat gewoon op onze site.’’ Het duo rekende voor de verbouwing 65 euro per nacht. Inmiddels is dat 70 euro.

Ze hebben op de bovenverdieping drie kamers. Die stonden toch leeg, aangezien de kinderen van Freerk niet vaak meer kwamen logeren. Een aantal jaren geleden zijn de kamers geschikt gemaakt voor een bed & breakfast. Freerk: ,,Maar het was verouderd. De vloerbedekking zag er bijvoorbeeld niet uit.’’

Frank en Rogier togen naar verschillende kringloopwinkels in Friesland. Er is nieuw laminaat gelegd, er zijn nieuwe kastjes en fauteuils gekomen, er hangen schilderijtjes aan de muur en er is een heus schapenbehang in iedere kamer te vinden. De verbouwing werpt zijn vruchten af. Een tweetal Amsterdammers dat de kamer verlaat, op het moment dat de Leeuwarder Courant aanwezig is, spreekt lovend over de b&b. ,,Prachtig gedaan, we vonden het geweldig. Het is fijn om de hectiek van Amsterdam even te ontvluchten’’, aldus het echtpaar.

,,De verbouwing is perfect gelukt’’, vindt Anita. ,,Ik werd wel emotioneel toen ik het resultaat zag. We hopen dat de gasten zich nu fijner bij ons voelen. Ik kreeg zelfs al eens een tien bij een recensie.’’