Fotograaf Sietse de Boer (61) uit Wijnjewoude overleden: was bekend gezicht langs de sportvelden in Friesland

Fotograaf Sietse de Boer.

Fotograaf Sietse de Boer. Foto: Martin de Jong

Fotograaf Sietse de Boer (61) uit Wijnjewoude is donderdag overleden. Hij was werkzaam voor verschillende Friese media en zijn foto’s waren via persbureaus ook regelmatig te zien in landelijke dagbladen.
Lees meer over
Opsterland

De Boer was als fotograaf jarenlang een bekende verschijning langs de sportvelden in Friesland en de gemeente Opsterland in het bijzonder, maar hij schoot ook beelden voor bedrijven en instanties.

De Boer was bijvoorbeeld actief voor regionale media als De Woudklank en later ook voor de Sa! . Voor dat laatste medium was hij de afgelopen jaren een vast gezicht. Daarnaast maakte hij regelmatig foto’s voor de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad .

‘Aardige en lieve man’

De fotograaf werd op 17 februari getroffen door een hartaanval en belandde daarna in het Medisch Centrum Leeuwarden. Daar is hij donderdag op 61-jarige leeftijd overleden.

De hoofdredactie van de Sa! laat weten geschokt te zijn door de dood van De Boer: ‘Sietse was een uiterst aardige en lieve man. En een trouwe collega. Iemand op wie wij altijd konden rekenen. Wij zijn intens getroffen door zijn overlijden.’