Ex-schoonvader spuit man (48) uit Gorredijk met rode verf in gezicht

FOTO PIXABAY

Een 48-jarige man uit Gorredijk werd op 14 december vorig jaar bij de servicebalie van de Albert Heijn door zijn voormalige schoonvader bespoten met rode verf. Dat gebeurde niet zomaar, de Gorredijkster had een contactverbod. Hij zou zijn ex-schoonfamilie zijn blijven lastigvallen.
Lees meer over
Opsterland

De man uit Gorredijk had een relatie met de dochter. Nadat het over was, zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan het stalken van zijn ex. Daar kwam een rechtszaak van. De man werd in september vorig jaar vrijgesproken van stalking. De rechtbank oordeelde dat zijn ex-vriendin niet duidelijk genoeg had aangegeven dat ze haar voormalige partner niet meer wilde zien. De man kreeg wel een werkstraf omdat hij het door justitie opgelegde contactverbod had genegeerd.

Dat verbod was in december nog steeds van kracht. Zijn ex-schoonfamilie stond bij de servicebalie van de Albert Heijn, toen de verdachte er vlak achter ging staan. Op camerabeelden was te zien dat er iets gezegd werd, waarop de ex-schoonvader iets tevoorschijn haalde en het gezicht van de verdachte ineens vuurrood kleurde. De Gorredijkster deelde vervolgens een paar ferme klappen uit.

Beide partijen hebben schuld: situatie escaleerde door de verf

Woensdag moest hij voorkomen, maar hij was er niet. Volgens advocaat Eva Bakx om te voorkomen dat haar cliënt door emoties overmand zou raken en verkeerde dingen zou zeggen. Bakx vond dat de situatie door toedoen van beide partijen was geëscaleerd: haar cliënt werd eerst met verf bespoten, voor hij zijn voormalige schoonvader mishandelde.

Rechter Klaas Bunk kon zich enigszins indenken dat de verdachte een klap uitdeelde nadat hij met verf in het gezicht was gespoten. Dat hij vervolgens meerdere keren had uitgehaald, was volgens Bunk „buiten alle proporties”. De man kreeg een werkstraf van 40 uur en een maand voorwaardelijke celstraf, proeftijd 3 jaar.

De ex-schoonvader vorderde 731 euro smartengeld en 100 euro aan materiële kosten. De rechter wees alleen het materiële deel toe, geen smartengeld. Dat had alles te maken met de inbreng van het slachtoffer zelf. „Er had niet met verf gespoten moeten worden”, stelde Bunk. De man heeft hoger beroep aangetekend tegen de veroordeling voor het overtreden van het contactverbod.

Nieuws

menu