Dj deelt klap uit op basisschoolreünie Beetsterzwaag: werkstraf

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een mishandeling op de reünie van basisschool De Trime in Beetsterzwaag leverde een 29-jarige inwoner van die plaats woensdag bij de politierechter een werkstraf op van 100 uur.
Lees meer over
Opsterland

Omdat de man een strafblad heeft waarop de nodige geweldfeiten staan, legde de rechter ook een voorwaardelijke gevangenisstraf op van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar. De reünie, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de basisschool in Beetsterzwaag, was op 25 mei vorig jaar. De verdachte deed het licht en geluid en was dj op het feest.

Na afloop werden de reünisten kennelijk nogal baldadig: er werd met bier gegooid en de dj kreeg ook het nodige gerstenat over zich heen. „Ik zat net in een goed gesprek”, zei de man tegen rechter Marja Noorman. Toen hij de biergooier op zijn gedrag wilde aanspreken zou de man volgens hem aanstalten hebben gemaakt een klap uit te delen. De verdachte gaf de ander een duw, hij ontkende dat hij de man had geslagen. Dat hadden getuigen wel verklaard.

Ook de verdachte, zo bleek, maar dan bij de politie. Daar had hij gezegd dat hij een vuistslag had uitgedeeld. Het slachtoffer kwam ongelukkig terecht, de man viel achterover op de stalen trap van een toiletwagen. De man is in 2015 en 2017 ook al veroordeeld voor uitgaansgeweld. In september 2012 moest hij voor de meervoudige kamer verschijnen voor een poging tot doodslag.

Na het voorval bij de reünie heeft hij zijn dj-spullen verkocht. „Het risico is te groot, ik wil niet weer in dezelfde situatie komen”, legde hij uit. Dat hij vaker gewelddadig is geweest, noemde de officier van justitie ‘zorgelijk’. Ook de rechter schrok van het strafblad. Over de agressiefeiten zei Noorman dat ze hoopte dat de man daar aan zou gaan werken. „Anders komt u misschien echt nog eens in de problemen”.

Nieuws

menu