Burgemeester Harmsma School in Gorredijk trapt Friese Fiets APK seizoen af

FOTO PIXABAY

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hebben donderdag 90 fietsen gecontroleerd op de verkeersmarkt op de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk. Hiermee is de Friese Fiets APK van start gegaan.
Lees meer over
Opsterland

Omdat de dagen weer korter worden is het van belang dat je fietsverlichting werkt, een belangrijk onderdeel van de controle door Veilig Verkeer Nederland. Een rijwielhandelaar was ter plekke om kleine mankementen meteen te repareren.

Met graffitikunstenaar Marcus Wedman hebben de leerlingen een groot bord met de tekst ‘Zet je licht aan!’ gemaakt. Deze wordt in de school geplaatst om leerlingen op te roepen hun fietsverlichting op orde te hebben en aan te zetten.

De fietskeuring is gratis en wordt mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân. Veilig Verkeer Nederland wil met de keuring het aantal ongevallen terugdringen. Vaak wordt de fietskeuring gecombineerd met een verkeersmarkt, georganiseerd door Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Tijdens zo’n markt maken scholieren kennis met verkeersveiligheidsonderwerpen en doen ze praktijkervaring op.

Nieuws

menu