Alternatief jubileum Vrouwen van Nu

Boven de sluis het zelfgemaakte bewijs van het jubileum met de tekst 1945-75-2020 Vrouwen van Nu Bakkeveen FOTO RENS HOOYENGA

De Vrouwen van Nu in Bakkeveen bestaan 75 jaar. Een jubileumfeest stond gepland, maar kon niet doorgaan vanwege corona.
Lees meer over
Opsterland

Dik zeventig leden telt de afdeling Vrouwen van Nu. Zij hadden zich verheugd op een jubileumfeest zondag ter ere van het 75-jarig bestaan, vertelt bestuurslid Margriet Dijkstra.

Door corona moest alles afgezegd worden en was er een kleinere happening gepland. Er zou een koffie-to-go georganiseerd worden met een kleine toespraak. Dan zou ook de zelfgemaakte vlaggenlijn boven de sluis gehangen worden. Zelfs dit evenement moest versoberd worden. Zaterdag was daarom slechts een handjevol vrouwen aanwezig bij het ophangen van de letters.

Drie vrouwen hadden zich in het geheim over het handwerk gebogen zonder dat iemand wist wat ze aan het maken waren. Ook het bestuur wist van niets, zegt Dijkstra. De vlaggen blijven hangen zolang de kerstverlichting in het dorp brandt.

Bij de Vrouwen van Nu ligt momenteel alles stil. De ledenavonden, maar ook alle interessegroepen rond lezen, wandelen, koken en tuinieren.

Nieuws

menu