'Wolf' duikt op in weiland Donkerbroek

FOTO PIXABAY

In de weilanden langs de Leidijk in Donkerbroek is vrijdagavond een wolf gesignaleerd. Een bewoner zat aan de keukentafel toen ze een beest over het naastgelegen perceel zag lopen. Een verrekijker liet haar zien dat het om een wolf ging.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Het roofdier liep op een afstand van ongeveer 400 meter van de woning. Mede omdat hij kort daarna in een bosstrook verdween heeft de bewoner geen foto kunnen schieten. Het dier vertrok richting Waskemeer.

Het was half december toen de laatste melding over een wolf in de regio Ooststellingwerf binnenkwam. Toen werden er in het Drents-Friese Wold op drie verschillende dagen acht schapen gedood.

Sinds anderhalf jaar loopt er regelmatig een wolf voorbij camera’s in de regio. Ook in het Drents-Friese Wold wordt zo af en toe een wolf gezien.

Staatsbosbeheer doet samen met de provincie Drenthe continu onderzoek. Bekend is dat er zich op de Veluwe een paartje heeft gevestigd, maar men wil ook weten of het in de Drents-Friese grensregio om één wolf gaat of om meerdere exemplaren. Daarbij wordt gekeken naar ‘territoriale markeringen’, zoals ontlasting van een wolf. Aan de hand van DNA kan worden vastgesteld of het om meerdere wolven gaat en de lengte van het verblijf. Aaldrik Pot van Staatsbosbeheer: ,,Er zijn al wel over grote afstanden pootafdrukken gevonden in zandpaden en we zien bepaalde plekken waar hij vaker langskomt.’’

Nieuws

Meest gelezen