Vrees voor fusie in raad Ooststellingwerf

Het gemeentehuis van Ooststellingwerf in Oosterwolde. FOTO ARCHIEF LC/NIELS WESTRA

Oosterwolde Een dag nadat in Weststellingwerf unaniem werd bepaald dat er voor de zomer een concreter plan moet liggen voor de samenwerking met Opsterland en Ooststellingwerf, werd diezelfde motie in Ooststellingwerf met tien tegen tien stemmen aangehouden tot een volgende vergadering.

VVD’er Sierd van Weperen had eerder in een commissievergadering gezegd dat hij wil inzetten op een fusie van de drie gemeenten. Onder meer die uitlatingen leidden ertoe dat alle drie lokale partijen zich tegen de motie keerden: ze vreesden dat het opmaat zou zijn voor een fusie - al had in buurgemeente Weststellingwerf niemand de motie zo gelezen. Wolter Slager van Wij Lokaal: ,,Deze motie ademt de wil uit om te komen tot een fusie.”

CDA’er Herman Zwart, een van de indieners van de motie, zei dat hij hiermee zeker niet doelde op een toekomstige fusie. Hij kon de lokale partijen en ook CU, GroenLinks en onafhankelijk raadslid Simon ter Heide niet overtuigen. Naast het CDA stemden VVD, PvdA en D66 voor, waarmee de stemmen staakten. Bij de volgende vergadering moet nu opnieuw worden gestemd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ooststellingwerf