Verdachte uit Amsterdam aangehouden voor zeer grote brand in loods Oosterwolde

De loods ging in de nacht van 29 februari op 1 maart 2020 in vlammen op. Foto: Jilmer Postma

De politie heeft maandag een 50-jarige man uit Amsterdam aangehouden in verband met de brandstichting in een loods aan de Houtwal in Oosterwolde.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De loods ging in de nacht van 29 februari op 1 maart 2020 in vlammen op. De brand ontstond in het gedeelte van de loods waar kermisattracties van ondernemer René Duursma stonden opgeslagen. Hij huurde, net als andere bedrijven, een deel van de loods. Hij had spullen in de loods gestald die waren gekocht uit de inboedel van Circus Herman Renz. Ook andere spullen die hij gebruikte voor evenementen gingen verloren, zoals verkoopwagens en een poffertjeskraam.

Brandbare vloeistof

Uit onderzoek bleek dat bij de brandstichting een brandbare vloeistof is gebruikt en er mogelijk een ouder model Volkswagen Caddy betrokken was. Daarnaast werd er een buurtonderzoek gedaan en werd er naar camerabeelden uit de omgeving gekeken. De politie meldt dat het onderzoek verder gaat en meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Alle spullen en kermisattracties die in de loods lagen opgeslagen, zijn verloren gegaan. Volgens de politie liep de schade in de miljoenen euro’s.

Ook A&D Houtbewerking werd destijds zwaar getroffen. Het bedrijf gebruikte de loods als opslag en productieplaats. Op Facebook schreef het bedrijf destijds: ,,Ons levenswerk. Verschrikkelijk en niet te bevatten.’’

Nieuws

Meest gelezen