Tweede hoofdverdachte wapenhandel Oosterwolde hoort 10 jaar cel tegen zich eisen

De Kringloophal aan de 13 Aprilstraat in Oosterwolde, waar de politie eind februari 2020 een inval deed vanwege wapenhandel. FOTO RENS HOOYENGA

Tegen de Groninger hoofdverdachte in een onderzoek naar grootschalige wapenhandel vanuit Oosterwolde is woensdag door het Openbaar Ministerie 10 jaar cel geëist.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De man, afkomstig uit Slovenië, zou naast de andere hoofdverdachte - waar dinsdag tien jaar cel tegen is geëist - de lakens hebben uitgedeeld bij een wapenbende van in totaal veertien personen. Hij werd, aldus het OM, gepositioneerd als directeur van de kringloopwinkel in Oosterwolde die fungeerde als dekmantel voor criminele activiteiten zoals grootschalige, internationale wapenhandel, oplichting en verduistering.

Beide hoofdverdachten stelden eerder dat een man waarvan ze alleen de voornaam zeiden te kennen hen tot tussenpersonen, bemiddelaars zou hebben gemaakt. Vervolgens zouden ze zich niet meer van het circuit hebben durven losmaken. Dat gebeurde pas toen ze werden aangehouden op 27 februari 2020 na een nepdeal met de politie bij hotel Van der Valk in Drachten.

Nieuws

menu