Tien jaar cel geëist tegen man (34) uit Leeuwarden die nieuwe partner van ex doodstak in Oosterwolde

FOTO PIET BOSMA

FOTO PIET BOSMA

Tien jaar cel heeft het Openbaar Ministerie geëist tegen een 34-jarige man uit Leeuwarden wegens doodslag op de nieuwe relatie van zijn ex-partner op 4 april vorig jaar.
Lees meer over
Ooststellingwerf
Leeuwarden

Tijdens een confrontatie in de woning van de vrouw aan de Gijenham in Oosterwolde heeft de verdachte het 44-jarige slachtoffer uit Bovensmilde met meerdere messteken levensgevaarlijk verwond, volgens het OM. Daarbij werd ook het hart geraakt.

Het slachtoffer overleed later die dag aan het letsel. Volgens de verdachte was hij aangevallen en handelde hij uit noodweer. Hij erkende verschillende messen te hebben gepakt, maar het slachtoffer zou daar zelf op ingelopen zijn. Hij zou niet hebben gestoken. Die verklaring vindt het OM niet geloofwaardig.

Een neef en een nicht van de verdachte verklaarden dat de verdachte hen had verteld dat hij wel degelijk zelf had gestoken. Ook acht het OM mishandeling van de vrouw op dezelfde dag bewezen. De verdachte gaf toe haar in woede klappen te hebben gegeven. Hij kon niet verteren dat ze hem, zoals ze zelf ook bevestigde, meermalen had bedrogen. De twee kleine kinderen van de verdachte en zijn ex waren aanvankelijk getuige van de confrontatie, maar werden al snel door hun moeder naar de bovenverdieping gebracht. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.