Stichting HorseOut! rijdt voor Make-A-Wish

Melanie de Jong uit Langedijke (links) en Marleen van Slooten doen mee aan de puzzeltocht.

Melanie de Jong uit Langedijke (links) en Marleen van Slooten doen mee aan de puzzeltocht. Foto: Piet Bosma

Veertig teams van ruiters en amazones klommen zondag op hun paard om deel te nemen aan de QR-puzzelrit door het Drents-Friese Wold.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Met de tochten wordt tweeduizend euro opgehaald voor stichting Make a Wish Veertig ruiters en amazones klommen zondag op hun paard om deel te nemen aan een QR-puzzelrit door het Drents-Friese Wold. De tocht werd bedacht en uitgezet door stichting HorseOut!. De teams startten bij De Vrije Vogel in Elsloo en door onderweg QR-codes te scannen konden ze de weg vinden naar de volgende code.

Onderweg dienden opdrachten gedaan te worden, waarbij foto’s en video’s doorgestuurd moesten worden. Het diende als bewijs. Het team dat de route het beste aflegde won een leuk prijsje.

Maar om de prijs deden ze niet mee. Al het inleggeld gaat namelijk naar een goed doel. ,,Dat is deze keer stichting Make a Wish”, zegt Johan Elsenaar. Hij is de voorzitter van HorseOut!. ,,Dankzij de vele deelnemers mogen we, naar verwachting, dit jaar tweeduizend euro overmaken naar de stichting.” Het geld komt binnen de stichting terecht bij de afdeling Ride for Wishes. ,,Er worden een soort van veilingen gehouden, waarbij lessen bij bekende ruiters gewonnen kunnen worden.”

De deelnemers kwamen onder meer langs de Spartelplas tijdens de tocht, waar even gespeeld werd door de paarden. De stichting HorseOut! organiseert jaarlijks zes evenementen. De volgende op de rol vindt plaats op 7 mei. ,,Dan houden we de Vrije Vogel rit, een letterspeurtocht door het bos. Iedereen met een paard, of je je nou alleen, met z’n tweeën of met een groep opgeeft, mag meedoen.” Naast de Vrije Vogel bevindt zich een geruime trailerparkeerplaats. Er kunnen dertig trailers staan.