StellingwerfPLUS: ‘Milieustraat openen zonder aanmeldsysteem’

FOTO LOURENS LOOIJENGA

Inwoners van Ooststellingwerf moeten ook zonder aanmelding van te voren hun afval kwijt kunnen bij de Milieustraat in Oosterwolde. De fractie van StellingwerfPLUS dient daartoe dinsdag bij de raadsvergadering een motie in.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Vanwege de coronacrisis is gekozen voor een aanmeldsysteem voor een bezoek aan de milieustraat. Daarmee wil het college de bezoekersaantallen reguleren en lange wachtrijen op de Nanningaweg voorkomen. Er stonden dagelijks lange rijen auto’s met aanhangwagens met grof huishoudelijk afval. Er ontstonden volgens het college zeer gevaarlijke situaties. Daarop heeft Omrin de afvalapp uitgebreid met een module ‘aanmeldsysteem voor een bezoek aan de milieustraat’

StellingwerfPLUS krijgt signalen van het personeel dat dit aanmeldsysteem in de praktijk niet werkt. Bovendien kwamen er ook mensen uit andere gemeenten onaangekondigd afval brengen. In de praktijk wordt niemand geweigerd. Volgens het college zijn er begin oktober afspraken gemaakt met de gemeenten Heerenveen en Opsterland. Ook hun inwoners moeten zich vooraf aanmelden om gebruik te kunnen maken van onze milieustraat. Maar als het aan StellingwerfPLUS ligt worden de beperkende maatregelen opgeheven.

Nieuws

menu