Riemsoord in Appelscha roeit tegen de stroom in

Ingebruikname van de keuken van Zorggroep Liante in Riemsoor.

Ingebruikname van de keuken van Zorggroep Liante in Riemsoor. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

Op locatie Riemsoord in Appelscha is dinsdagmiddag een nieuwe keuken in gebruik genomen. Er zullen zo'n vijftig warme maaltijden voor bewoners worden bereid. Het openen van een keuken gaat in tegen de trend binnen de ouderenzorg in om eigen keukens af te stoten.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Het ruiken en proeven van eten en drinken dat de bewoners kennen, heeft grote meerwaarde voor bewoners en daarmee op de kwaliteit van leven, zegt directeur-bestuurder Anneke Groenenberg van Liante. ,,Er is drie jaar geleden een positief-kritische discussie gevoerd over onze keukens. De trend was destijds om keukens binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen te sluiten'', vertelt ze. Zorggroep Liante had nog wel eigen keukens open.

,,Door eten en drinken als onderdeel voor zorg te benaderen zijn we er anders naar gaan kijken. En met resultaat. We zijn heel trots dat we nu in Appelscha een eerste nieuwe keuken kunnen openen, waar drie koks - onder wie een gediplomeerd dieetkok - de warme maaltijd gaan verzorgen'', aldus Groenenberg.

Bij Riemsoord kunnen ook mensen van buiten mee-eten, al is men daar nu vanwege corona nog heel terughoudend in. ,,Maar straks is het de bedoeling dat we meer (buurt)bewoners die dat willen kunnen laten profiteren van onze keuken'', aldus Renate Winter, leidinggevende zorg van Riemsoord.