Rechtszaak dodelijke steekpartij Oosterwolde in november inhoudelijk behandeld

FOTO PIET BOSMA

FOTO PIET BOSMA

De rechtszaak van de dodelijke steekpartij in Oosterwolde wordt op 13 november inhoudelijk behandeld. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens een pro forma-zitting bij de Leeuwarder rechtbank.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Een 33-jarige Leeuwarder wordt ervan verdacht dat hij op 4 april in de woning van zijn ex-partner in Oosterwolde een 44-jarige inwoner van Bovensmilde dodelijk heeft verwond. Tijdens een ruzie zou de Leeuwarder het slachtoffer, de nieuwe vriend van zijn ex, met een mes hebben gestoken. Het slachtoffer vluchtte en bezweek bij een tankstation in de buurt aan zijn verwondingen.

De Leeuwarder wordt moord danwel doodslag ten laste gelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hem ook dat hij op de dag van de steekpartij zijn ex-partner heeft mishandeld en met een mes heeft bedreigd. Zowel de verdachte als zijn ex-partner hebben verklaard dat het in de woning tot een fysieke confrontatie is gekomen tussen de twee mannen.

De advocaat van de Leeuwarder, Dennis Vlielander, heeft eerder al aangekondigd dat hij zich namens zijn cliënt zal beroepen op noodweer of noodweerexces. Het politieonderzoek is zo goed als afgerond. De vertaling van een paar tapgesprekken vanuit het Papiamento heeft vertraging opgelopen: de tolk is ziek. En er moeten nog twee getuigen worden gehoord bij de rechter-commissaris.