Duurzaam brood van graan uit de buurt: in Oosterwolde bakken ze 'van akker naar bakker'

Bij het project ‘Van akker tot bakker’ in Ooststellingwerf’ staan biodiversiteit en de lokale productie van graan, meel en brood centraal. Bij bakker Nijstad in Oosterwolde proefden bezoekers zaterdag de eerst nieuwe, duurzame broden.

Bakker Cor Hofman toont bezoekers hoe het deeg voor het nieuwe duurzame desembrood wordt gevouwen.

Bakker Cor Hofman toont bezoekers hoe het deeg voor het nieuwe duurzame desembrood wordt gevouwen. FOTO JILMER POSTMA

Lees meer over
Ooststellingwerf

,,Het was toch wel even zweten door onze eigen schuld’’, zegt Eelke Rypkema, een van de vrijwillige molenaars op korenmolen de Weyert in Makkinga. Hij herinnert zich hoe ze in september de eerste 50 kilo meel van de lokaal verbouwde baktarwe de bakkerij in sjouwden. Om dit heugelijke moment vast te leggen was speciaal een fotograaf opgetrommeld.

Nieuws

menu