Progress Flag wappert voor het eerst aan gemeentehuis in Oosterwolde

Wethouder Esther Verhagen hijst de Progress Flag voor het gemeentehuis in Oosterwolde. De Progress Flag heeft een aangepaste kleurstelling. De vlag is opgebouwd zoals de regenboogvlag, maar heeft vijf nieuwe kleuren: zwart, bruin, lichtblauw, roze en wit. Deze staan voor de transgender gemeenschap en de zwarte en gekleurde LHBTI+’ers.

Wethouder Esther Verhagen hijst de Progress Flag voor het gemeentehuis in Oosterwolde. De Progress Flag heeft een aangepaste kleurstelling. De vlag is opgebouwd zoals de regenboogvlag, maar heeft vijf nieuwe kleuren: zwart, bruin, lichtblauw, roze en wit. Deze staan voor de transgender gemeenschap en de zwarte en gekleurde LHBTI+’ers. FOTO GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF

Voor de internationale Coming Outday op 11 oktober wapperde vrijdagochtend voor het eerst de Progress Flag vaan de vlaggenmast voor het gemeentehuis in Oosterwolde.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De Progress Flag is een uitbreiding op de regenboogvlag, in het leven geroepen door Grafisch ontwerper Daniel Quasar om een grotere focus te leggen op inclusie en voortgang.