Progress Flag wappert voor het eerst aan gemeentehuis in Oosterwolde

Wethouder Esther Verhagen hijst de Progress Flag voor het gemeentehuis in Oosterwolde. De Progress Flag heeft een aangepaste kleurstelling. De vlag is opgebouwd zoals de regenboogvlag, maar heeft vijf nieuwe kleuren: zwart, bruin, lichtblauw, roze en wit. Deze staan voor de transgender gemeenschap en de zwarte en gekleurde LHBTI+’ers.

Wethouder Esther Verhagen hijst de Progress Flag voor het gemeentehuis in Oosterwolde. De Progress Flag heeft een aangepaste kleurstelling. De vlag is opgebouwd zoals de regenboogvlag, maar heeft vijf nieuwe kleuren: zwart, bruin, lichtblauw, roze en wit. Deze staan voor de transgender gemeenschap en de zwarte en gekleurde LHBTI+’ers. FOTO GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF

Voor de internationale Coming Outday op 11 oktober wapperde vrijdagochtend voor het eerst de Progress Flag vaan de vlaggenmast voor het gemeentehuis in Oosterwolde.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De Progress Flag is een uitbreiding op de regenboogvlag, in het leven geroepen door Grafisch ontwerper Daniel Quasar om een grotere focus te leggen op inclusie en voortgang.

Omdat Coming Outday dit jaar op een zondag valt, werd de vlag vrijdag al gehesen door wethouder Esther Verhagen. Dit is het startpunt om met inwoners in gesprek te gaan over onderwerpen als genderidentiteit, afkomst en seksuele voorkeur.

‘De gemeente wil dat iedereen zich welkom voelt en juist geen onderdeel van een aparte groep. Maar om daar te komen is eerst aandacht en acceptatie nodig’, aldus Verhagen.

Op het Stellingwerf College in Oosterwolde en het CSG Liudger in Waskemeer zijn al posters verspreid over Coming Outday met de oproep om de gemeente te laten weten wat de jongeren belangrijk vinden rondom de onderwerpen genderidentiteit, seksuele voorkeur en afkomst.