Politie houdt extra toezicht in wijk Oosterwolde na crime passionel

De woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Foto: Piet Bosma

Om escalaties te voorkomen, blijft de politie voorlopig extra toezicht houden aan de Gijenham in Oosterwolde. Hier werd zaterdag een man neergestoken. Het betrof een 44-jarige inwoner van Bovensmilde.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. Gevreesd wordt dat zijn dood wordt gewroken. ,,Daarom houden we een vinger aan de pols’’, aldus burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf.

De man uit Bovensmilde was zaterdagmiddag op bezoek bij zijn vriendin en haar twee jonge kinderen toen haar ex-partner, de vader van de kinderen, daar plotseling verscheen. Er ontstond een enome ruzie, waarbij werd gestoken.

Lees ook | Aanleiding steekincident Oosterwolde in relationele sfeer

Het slachtoffer vluchtte de rijtjeswoning aan de Gijenham in Oosterwolde uit. Hij reed naar het Esso tankstation aan de Venekoterweg en stopte daar. Nadat hij zijn jas had uitgetrokken, zakte hij in elkaar.

Passanten waarschuwden de hulpdiensten. Die konden niet voorkomen dat de man kwam te overlijden. De ex-partner van de vrouw, een Leeuwarder, is nog steeds voortvluchtig.

Woning weer vrijgegeven

Ramptoeristen reden rond in het anders zo rustige hofje. De woning is zondagochtend weer vrijgegeven.

Basisschool De Akker, waar de oudste van de twee kinderen van de vrouw naartoe gaat, heeft alle ouders een brief gestuurd. ,,Vanwege de coronamaatregelen hebben we helaas minder contact met de leerlingen. Hierdoor is het voor ons als school onmogelijk het incident in de groep te bespreken.’’

Lees ook | School Oosterwolde bespreekt dodelijke steekpartij noodgedwongen via beeldscherm met leerlingen

De kinderen krijgen maandag de gelegenheid met de leerkrachten te chatten of ,,eventueel via het beeldscherm met elkaar te praten’’.

Vierde moord in acht jaar

Het betreft de vierde moord in Oosterwolde in nog geen acht jaar tijd. In september 2012 werd Marijke Heijltjes (67) omgebracht, in januari 2013 Henk Eker (51) en in augustus 2017 Thevid Huzejrovic (51). ,,Dy moarden hâlde gjin ferbân mei inoar’’, aldus burgemeester Oosterman.

Nieuws

Meest gelezen