Opknap en uitbreiding voor zorginstelling Appelscha

OlmenEs.

OlmenEs.

Zorginstelling OlmenEs in Appelscha vernieuwt drie van zijn woongebouwen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Bij OlmenEs wonen 134 mensen met een verstandelijke beperking. Van ruim vijftig van hen wordt het woongebouw de komende tijd opgeknapt.

Het gaat om de eerste drie woongebouwen van de zorginstelling, die is gevestigd op het terrein van het voormalige sanatorium Beatrixoord. Deze woongebouwen, met de namen Aesculus, Juglans en Corylus, zijn zo’n twintig jaar geleden geopend. Directeur Rob de Breij zegt dat de woonruimtes worden vergroot en dat de gebouwen geschikter worden gemaakt voor bewoners die wat ouder worden.

De interne verbouwing van Corylus is inmiddels begonnen. Voor de andere twee gebouwen, die naast een interne verbouwing ook worden vergroot, is nog een vergunning nodig. De bewoners worden tijdens de verbouwingen gehuisvest in noodwoningen op het terrein. De Breij zegt dat de kosten van de renovatie in de ,,tonnen” lopen.

De uitbraak van het coronavirus bij OlmenEs in november, waarbij meer dan vijftig bewoners en medewerkers besmet raakten, heeft volgens De Breij voor enige vertraging gezorgd.

De instelling is overigens sinds de kerstdagen weer ,,coronavrij”, zoals De Breij het noemt. Achteraf gezien viel het flink mee met de ernst van alle besmettingen . ,,Gelukkig is het over het algemeen heel mild verlopen, zowel bij medewerkers als bewoners.”