Onderzoek naar trillingen op Norgerweg in Haulerwijk

De overgang van asfalt naar klinkers op de Norgerweg in Haulerwijk. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Er komt een onderzoek naar de verkeersoverlast die bewoners van de Norgerweg in Haulerwijk ervaren. Om inzicht te krijgen in de overlast wordt door een ingenieursbureau een trillingsonderzoek uitgevoerd.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Omwonenden willen dat de klinkers worden vervangen door asfalt vanwege trillingsoverlast. Wethouder Jager zei eerder deze wens niet in te willigen. Ze blijft vooralsnog bij haar eerder ingenomen standpunt om onderhoud aan de Norgerweg te plegen en de weg te herstraten. Eventueel wordt dit, in overleg met de bewoners, aangevuld met maatregelen, zoals het verbeteren van de overgang tussen asfalt en klinkers en het aanpassen van de verhoging bij de kruising met de Dr. Beumerstraat. B & W gaat ervan uit dat de trillingen na het gepleegde onderhoud en de aanpassingen afnemen.

Nulmeting

Voorafgaand aan de onderhoudswerkzaamheden wordt een zevendaagse nulmeting van het geluid en de trillingen uitgevoerd. Verder wordt een meting gedaan op een vergelijkbare weg (zoals de weg er na de onderhoudswerkzaamheden uit komt te zien). Indien de trillingen volgens verwachting afnemen, worden de werkzaamheden zoals gepland uitgevoerd. Het onderzoek vindt in overleg met de bewoners plaats.

Nieuws

menu