OM eist tien jaar cel tegen 'wapenmakelaar' uit Oosterwolde, die in 2018 een hakbijl door een raam zou hebben gegooid

Het Openbaar Ministerie wil dat een 35-jarige ‘wapenmakelaar’ uit Oosterwolde tien jaar achter de tralies verdwijnt. De man leidde vanuit de kringloopwinkel in Oosterwolde een internationaal opererende wapenbende.

Volgens het Openbaar Ministerie was Kringloophal Oosterwolde het hoofdkantoor van een internationaal opererende bende in wapenhandel.

Volgens het Openbaar Ministerie was Kringloophal Oosterwolde het hoofdkantoor van een internationaal opererende bende in wapenhandel. FOTO DE VRIES MEDIA

Lees meer over
Ooststellingwerf

Het politieonderzoek startte op 3 sept 2018 nadat er tips waren binnengekomen dat de hoofdverdachte handelde in wapens, heroïne en cocaïne. De bende die hij leidde - in totaal veertien verdachten – richtte zich vooral op de handel in vuurwapens, munitie en explosieven. In de onderlinge communicatie was sprake van verhullend taalgebruik. Handgranaten werden bijvoorbeeld ‘eieren’ of ‘kindersurprises’ genoemd en een raketwerper heette een ‘regenpijp’. De wapens werden onder meer betrokken uit voormalig Joegoslavië en bijvoorbeeld geleverd aan een drugsbende in België.

Nieuws

menu