Nathalie Hommes uit Appelscha in finale Nieuwe Boeren

Nathalie Hommes-ten Hoor is een van de winnaars van Nieuwe Boeren Linelle Deunk

Nathalie Hommes-ten Hoor uit Appelscha is een van de vijf finalisten in het tv-programma ‘Nieuwe Boeren’. Ook oud-Jouster Sabine Keijzer maakt nog kans op de hoofdprijs. Donderdagavond is de finale.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Een maand lang moesten kandidaten overleven op een zelfvoorzienende boerderij, zoals die een eeuw geleden bestond. Zonder elektriciteit, zonder internet en zonder stromend water. In het programma, gepresenteerd door Anita Witzier, zorgden de kandidaten zelf voor hun eten en drinken. Koeien werden met de hand gemolken, er werd een moestuin aangelegd en boter gemaakt. Door opdrachten uit te voeren verdienden de boeren geld voor de pot.

Donderdag is de finale van het programma. In de laatste aflevering valt nog één boer af. Vervolgens moeten de resterende vier boeren bepalen hoe het verdiende geld wordt verdeeld.

Hommes is niet de enige Fries in de finale. Ook Sabine Keijzer uit Joure, maar inmiddels vijf jaar woonachtig in Zweden, maakt nog kans op de hoofdprijs.

‘Ik wilde vroeger altijd al boerin worden’

In een eerder interview vertelde Hommes waarom ze aan het programma mee had gedaan: ‘Het leek me echt iets voor mij. Dierverzorging, koken, tuinieren, het buitenleven, de natuur. Het zijn mijn grote hobby’s. Ik wilde vroeger altijd al boerin worden, maar ik vond geen geschikte boer, dus dat ging niet door’, zegt ze lachend. Het leek haar daarnaast leuk om net zo zelfvoorzienend te leven als haar beppe als klein meisje leefde.

Of Nathalie Hommes-ten Hoor een van de winnaars wordt van Nieuwe Boeren’ zie je donderdagavond 3 maart. Het programma is te zien om 20.35 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

Lees ook

Nieuws

menu