Motorsportvereniging Prikkedam moet opnieuw dwangsommen betalen

Motorsportvereniging (MSV) Prikkedam in Makkinga moet de gemeente Ooststellingwerf opnieuw twee dwangsommen betalen vanwege het overschrijden van de geluidsnorm.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) stelde vorig jaar bij trainingen op het terrein twee overtredingen vast, namelijk op 17 juli en op 21 augustus. Enkele maanden daarvoor had het college van B en W de vereniging een last onder dwangsom opgelegd om geluidsoverlast te voorkomen.

De motorsportclub moet twee dwangsommen van 2000 euro betalen. Zienswijzen van de club tegen de dwangsommen vormden voor de gemeente geen aanleiding van het invorderen van de dwangsom af te zien.

Lees ook LC+ | Motorsportvereniging Prikkedam moet dwangsommen alsnog betalen

In 2018 kreeg Prikkedam ook een aantal dwangsommen opgelegd nadat controleurs van de Friese omgevingsdienst FUMO tot drie keer toe te hoge geluidspieken hadden vastgesteld.

Het college zag april vorig jaar af van invordering van de laatste twee dwangsommen, omdat MSV volgens haar na de eerste overtreding onvoldoende tijd was gegeven om maatregelen te nemen. Omwonenden tekenden echter bezwaar aan tegen die beslissing, waarna de bezwarencommissie bepaalde dat de vereniging de dwangsommen alsnog moest betalen.

Nieuws

menu