Man overleden bij schietpartij op camping De Horrebieter in Hoogersmilde

. Foto: De Vries Media

Bij een schietpartij op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde, enkele honderden meters over de Drentse provinciegrens, is maandagavond een man doodgeschoten. Hij zou volgens bronnen vier keer zijn beschoten in zijn zwarte Mercedes waarna hij aan zijn verwondingen overleed.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De politie bevestigt dat de man is overleden. De dader is nog voortvluchtig en de politie is met man en macht naar hem op zoek. Zo cirkelde er geruime tijd een politiehelikopter boven Hoogersmilde en het park.

Het vermoedelijke slachtoffer woonde volgens andere parkbewoners in een chalet op het recreatiepark. Vlak voor de schietpartij zou de zwarte auto naar het chalet zijn gereden en van dichtbij vier keer beschoten zijn. Het slachtoffer zou op de bijrijdersstoel hebben gezeten. Ook zou de auto volgens de bewoners nog tegen een grote boom zijn gebotst.

Het dorp kreeg rond 19:40 goed mee dat er wat gaande was, aangezien een groot aantal politieauto’s in flinke vaart richting de camping aan de Jannes Brugginkweg reed. Bij de camping stonden tientallen nieuwsgierigen.

Nieuws

menu