Opschudding in Oosterwolde vanwege man die door het lint gaat: 'De schrik zit er wel in'

FOTO NOORDERNIEUWS

De politie heeft woensdagmiddag een inval gedaan bij een woning aan de Kringgreppelstraat in Oosterwolde om een man aan te houden. Hij zou verward zijn.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De politie zette een arrestatieteam in om de verdachte, die alleen woont, aan te houden. Er werd opgeschaald naar Grip-1. Op beelden is te zien dat het arrestatieteam via het dak naar binnen gaat. De man is uiteindelijk in de woning aangehouden, zegt een politiewoordvoerder. Dat gebeurde na een inval via de voordeur, omdat hij niet wilde meewerken aan zijn aanhouding en een onderhandelaar van de politie de man niet tot bedaren kon brengen.

Het arrestatieteam is ingezet vanwege het onzekere van de situatie, aldus de woordvoerder. ,,Je weet niet met wat voor wapens je geconfronteerd kunt worden en wilt snel kunnen handelen.'' De man was in de woning door het lint gegaan, aldus de politie.

Volgens een buurtbewoner heeft de man de hele ochtend op het dak gestaan. Hij zou hebben gedreigd zichzelf iets aan te doen en ging volgens de bewoner in de nacht van dinsdag op woensdag ,,al door het lint en had ruzie met een buurman''.

De politie wil daar niets over kwijt, maar zegt wel dat de man is aangehouden vanwege bedreiging van politieagenten. ,,Los daarvan is het geestelijke traject belangrijk'', zegt de woordvoerder. De geestelijke gezondheidszorg is ingeschakeld.

Volgens de buurtbewoner zit de schrik er aan de Kringgreppelstraat wel in. ,,De hele buurt stond op straat en kinderen zien het ook. Zij zitten thuis omdat de scholen dicht zijn. Dit heeft wel impact op ze. Het was heftig om te zien.''

Nieuws

menu