Man (26) aangehouden na explosie aan Gijenham in Oosterwolde, politie vindt hennepkwekerij in andere woning

Het zwaar beschadigde pand in Oosterwolde na de explosie.

Het zwaar beschadigde pand in Oosterwolde na de explosie. Foto: Persbureau Meter

Een 26-jarige man is aangehouden na de explosie die zaterdag rond 18.00 uur plaatsvond in een woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Hij wordt verdacht daarbij betrokken te zijn.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De man wordt zondag gehoord over zijn rol bij de explosie. „Uit onderzoek moet blijken of de verdachte verwijtbaar gedrag heeft vertoond”, meldt de politie. Bij de explosie is een 21-jarige man uit Oosterwolde gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Het gebouw raakte zwaar beschadigd.

Scheuren in de zijmuur

De explosie gebeurde in een woning op de bovenste verdieping van de flat en veroorzaakte scheuren in de zijmuur. Het complex is door de brandweer en de Veiligheidsregio Fryslân ontruimd. Voor de geëvacueerde bewoners wordt vervangende huisvesting geregeld. Het gaat om twaalf bewoners van de in totaal elf woningen van het complex aan de Gijenham, zo werd eerder bekend. Maandag bekijken de gemeente Ooststellingwerf en woningbedrijf WoonFriesland wat de vervolgstappen zijn.

Hennepkwekerij

Tijdens het ontruimen van het complex stuitte de politie zaterdagavond in een andere woning op een kleine hennepkwekerij. Zodra de situatie in het pand veilig is, doet de politie ook hier onderzoek naar.