Iwan buikschuift naar de overwinning in Appelscha

Iwan Heeroma is de beste buikschuiver van Appelscha. Foto: Piet Bosma

Groene zeep, water en iedereen een gelijke aanloop, tientallen deelnemers deden afgelopen zaterdagavond mee aan de competitie buikschuiven, georganiseerd door Le Coq in Appelscha.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Vol overgave schoof de één na de ander over de 18 meter lange baan. Van 19.00 tot middernacht stond de opblaasbare baan aan de Boerestreek en iedereen die mee wilde doen, deed mee. ‘Het werd veelvuldig gedaan. Velen hadden hun zwemkleding mee en dus ook droge kleren’, zegt Daniël Eizinga van Le Coq. ‘Maar ook waren er deelnemers die spontaan meededen, dus in de korte broek. Het werd een gezellig en hartstikke geslaagd evenement’, zegt de organisator.

De één kwam niet zo ver, de ander gaf alles wat-ie had om de hoofdprijs binnen te slepen: een dienblad vol shotjes. Iwan Heeroma uit Appelscha smeerde zich zo goed in dat hij helemaal tot het einde van de baan gleed. Hij mocht zich de gelukkige winnaar noemen ‘al hadden de 200 bezoekers meer aan zijn overwinning’. Het dienblad vol shotjes ging snel rond en was zomaar leeg. ‘Even alle gekheid op een stokje. Dit was leuk. We gaan vaker van zulk soort evenementen organiseren. En bovendien rook de kroeg door de groene zeep heerlijk naar bloemetjes.’

Nieuws

menu