Hond van hoofdverdachte in kringloopzaak Oosterwolde zette tanden in buit wapendeal

De Kringloophal aan de 13 Aprilstraat in Oosterwolde, waar de politie eind februari 2020 een inval deed vanwege wapenhandel. FOTO RENS HOOYENGA

Het had maar weinig gescheeld of de opbrengst van een wapendeal van de kringloopverdachten was in een hondenmaag beland.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De viervoeter van de hoofdverdachte uit Oosterwolde had zijn zinnen gezet op de 3900 euro aan biljetten die de overeenkomst had opgeleverd.

Het geld bleef gespaard, maar was door de kaken flink aangetast. Dit bleek tijdens een zoeking in de Kringloopwinkel in Oosterwolde. Het geld was afkomstig uit de eerste nepdeal. Die vond plaats op 20 januari 2020 bij het Van der Valkhotel in Drachten.

Daarmee was het contact met de kringloopverdachten gelegd en volgde op 27 februari een tweede transactie, op dezelfde plek. Daarbij werd een 44-jarige man uit Marum in zijn been geschoten.

Woensdag is de tweede zittingsdag van deze zogenaamde zaak Ultegra. Er staan twee verdachten voor de rechtbank, de bedrijfsleider van de kringloophal en de 44-jarige man die in zijn been was geraakt.

Nieuws

menu