Herman Jasper verkoopt Duinen Zathe

Herman Jasper in het speelpark waar hij 17 jaar eigenaar van was. FOTO RENS HOOYENGA

Herman (47) en Janneke Jasper (50) hebben al hun aandelen van Speelpark Duinen Zathe in Appelscha verkocht aan de Bikkel Groep uit Hoogeveen. Zij worden 100 procent eigenaar.
Lees meer over
Ooststellingwerf

‘Wij wilden graag op ons hoogtepunt stoppen’, vertelt Jasper, die duidelijk opgelucht overkomt. ‘Geen stress meer.’ Na deze week zijn hij en zijn vrouw niet meer verbonden aan het attractiepark in het dorp.

Duinen Zathe heeft een goed seizoen achter de rug. ‘Het concept staat’, vertelt Jasper. Vorig jaar kon het park 170.000 bezoekers verwelkomen en dat bleef dit jaar stabiel. ‘Echter, als we naar de 200.000 bezoekers willen, zouden wij het park moeten upgraden, opnieuw moeten investeren en veel risico moeten lopen.’ Jasper geeft aan dat hij de kans schoon zag. ‘Wij gaven aan terug te willen treden. Toen er een dermate goed voorstel volgde namens de Bikkel Groep, hoefden we niet lang na te denken. Het concept staat, dus concludeerden we dat we beter nu kunnen stoppen. Ik bedoel: we hebben ook mindere tijden gekend.’

Nieuws

menu