Geld voor biobrug Ecomunitypark in Oosterwolde

Ecomunitypark bij Oosterwolde. BEELD GOOGLE MAPS

De gemeente Ooststellingwerf verstrekt 30.000 euro subsidie voor de ontwikkeling van een brug van natuurlijk materiaal in het Ecomunitypark in Oosterwolde.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De brug strookt volgens het college van B en W met de ecologische doelen van het bedrijvenpark. Naast de gemeente betaalt het Ecomunitypark mee aan de brug. De brug wordt met onderwijsinstellingen gebouwd

Biobrug

De biobrug van twaalf meter bestaat voor het grootste deel uit organische, duurzame materialen. Hij komt over een beek en verbindt het noordelijke en zuidelijke gedeelte van het bedrijvenpark met elkaar. Het beekje is een verbinding van de Opsterlânske Kompanjonsfeart het Klein Diep/de Tsjonger en is in de afgelopen jaren met het park aangelegd.

Mbo-studenten van ROC de Friese Poort bedachten voor de biobrug vijf ontwerpen.

Erasmusbrug

Zo is er een plan voor een overspanning die lijkt op de Erasmusbrug in Rotterdam. De brug is gemaakt van accoya-hout, met kabels die gemaakt worden van gerecycled touw dat in de scheepvaart gebruikt is. Bij andere modellen is bedacht dat de brug als een ontmoetingsplek fungeert, waarvoor de brug bankjes krijgt.

Vorige maand zijn de ontwerpen getoond aan een jury, bestaande uit wethouder Fimke Hylkema, Anne Jan Zwart van het Ecomunitypark en directeur Petra Boorsma van het Biosintrum.

Onderzocht wordt nu welke van de ontwerpen technisch haalbaar en uitvoerbaar zijn. De bedoeling is dat er na de zomer met de bouw wordt begonnen.

Nieuws

menu