Fractie Ooststellingwerfs Belang verliest weer een raadslid

De raadszaal FOTO LOURENS LOOIJENGA

De fractie van Ooststellingwerfs Belang in Ooststellingwerf valt verder uiteen. Ook raadslid Niels van den Berg heeft uit onvrede de fractie verlaten.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Van den Berg heeft zich aangesloten bij de fractie van StellingwerfPLUS. Als reden zegt hij het volgende: ,,Bij de fractie van Ooststellingwerfs Belang zijn vanaf de start in 2018 de nodige zaken veranderd. Helaas mis ik het laatste half jaar de chemie en zie binnen Ooststellingwerfs Belang een strijd om macht.’’

Hij heeft zich naar eigen zeggen aangesloten bij StellingwerfPLUS om politiek actief te blijven en verdere versplintering te voorkomen. Er zijn inmiddels in de gemeente namelijk elf verschillende fracties actief. Fractievoorzitter Henk Dongstra van Ooststellingwerfs Belang wil nog niet reageren. Hij wil het vertrek van Van den Berg eerst met zijn overgebleven fractiegenoten bespreken.

Nog drie van de zeven over

Door diens overstap heeft de fractie nog drie van de zeven raadsleden over. Raadslid Edwin Meijerhof splitste zich vanwege de gebrekkige samenwerking in de fractie een maand geleden af van Ooststellingwerfs Belang en gaat alleen verder. In 2018 verlieten Wolter Slager en Jenny Dolsma de partij om samen verder te gaan onder de naam WijLokaal zag vormen.

De coalitie van PvdA, CDA en Ooststellingwerfs Belang kon al niet meer bogen op een vaste raadsmeerderheid sinds de breuk tussen Simon ter Heide en de PvdA in september vorig jaar. Ook na het vertrek van Meijerhof leek er desondanks door politieke steun van D66 nog ruimte om op basis van een gezamenlijk raadsprogramma de collegeperiode af te ronden. Met het vertrek van Van den Berg heeft het college nu dus nog de steun van acht van de 21 zetels in de raad.

Op 18 augustus stond over de ontstane crisis al een extra raadsvergadering gepland. Die noodzaak is dus nog groter geworden.

Nieuws

menu