Eerste lichting afgestudeerden Kunstacademie Friesland kan eindelijk werk presenteren

Het kunstwerk (driedimensionale tekening) van Wanda Soeriowardojo uit Nijbeets. Foto: Kunstacademie Friesland.

De 29 afstudeerders van Kunstacademie Friesland zouden in mei, na vijf jaar studeren, hun kunstwerken tentoonstellen, maar dat ging vanwege corona niet door. Nu zijn er grote ruimtes gevonden in het CAV-pand (voorheen veevoerfabriek) in Oldeberkoop. Hier kunnen de kunstwerken ruim tentoongesteld worden en kan publiek ontvangen worden.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De studenten hebben de tentoonstelling samen vormgegeven. Hun diploma hebben ze al ontvangen, mét digitaal toegestuurde toespraken van Commissaris van de Koning Arno Brok en de voorzitter van het bestuur van Stichting Kunstacademie Friesland, Froukje Hernamdt.

Een greep uit de tentoongestelde werken: Hiltsje Bloemhof maakte een video, waarin ze tekeningen en video combineerde, haar thema is “Langstme”. Wanda Ario Soeriwardojo maakte een ruimtelijke tekening, met de uitstraling van textiel, wat ze “Orangi Te Tamarki” noemt. Jack Visser laat een installatie zien, van panelen en op de vloer objecten, die er uitzien als “fladderende huiden”. Hiermee laat hij de liefde voor het landschap, de zee en de fascinatie voor de oerkrachten van de natuur zien. Verder te zien: houtsnedes (Maria Mantje), glassculptuur (Jetty Boterhoek), grafiek (Henk Nijp), fotografie, keramiek, leer en textiel. Alles staat in het teken van beeldonderzoek en het uitdrukken van eigen thema’s.

Grutsk

“Ik ben grutsk op alle 40 dosinten dy’t ferbûn binne oan de Keunstakademy en dy’t dizze keunstners oplaat ha. Ek bin ik grutsk op dizze nije keunstners, dy’t oan it begjin steane fan in nij yn te slaan keunstsinnich paad”, aldus Doet Boersma, directeur van Kunstacademie Friesland.

De tentoonstelling heet tusken 5 en fierder , verwijzend naar vijf jaar studeren en het kunstenaarschap dat nu volgt. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband van Kunstacademie Friesland en Stichting ‘Open Stal Oldeberkoop’.

Open voor publiek:

Zaterdag 24 oktober, zondag 25 oktober, vrijdag 31 oktober, zaterdag 1 november en zondag 2 november van 11.00 tot 17.00 uur, in het CAV-gebouw aan de Heerenveenseweg 16 in Oldeberkoop.

Nieuws

menu