Digitale sociale kaart helpt inwoners bij al hun vragen

Het gemeentehuis in Oosterwolde. Lourens Looijenga

Er is volgens de gemeente behoefte aan een sociale kaart voor Ooststellingwerf. Dit is een digitale wegwijzer waar informatie te vinden is over opvoeding, administratie, wonen, zorg en welzijn en werk.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De sociale kaart kan zowel door inwoners geraadpleegd worden als door onze medewerkers van de gemeente (zoals het gebiedsteam), verwijzers (bijvoorbeeld huisartsen) of andere organisaties.

De sociale kaart die Ooststellingwerf tot een paar jaar geleden had (Vraagwijzer) functioneerde niet. Hij was erg gebruiksonvriendelijk, waardoor mensen hem niet gebruikten en daarmee ook de animo om hem actueel te houden ontbrak.

Op dit moment is er niet één sociale kaart voor Ooststellingwerf. Er is wel een gemeentegids en ook op diverse websites is veel info te vinden. De informatie is echter versnipperd en daardoor niet toegankelijk. Professionals (gebiedsteammedewerkers, sociaal werkers, vrijwilligers, opbouwwerkers) kunnen met de sociale kaart inwoners op weg helpen bij een vraag, maar ook gebruik maken van elkaars kennis.

Ooststellingwerf gaat in zee met Steunwijzer. Dit is een bedrijf die voor vele gemeenten in Nederland de sociale kaart verzorgt. Er is contact geweest met een aantal van deze gemeenten en zij zijn stuk voor stuk erg te tevreden over het product.

Nieuws

menu