Hester verbouwt in haar tuin in Oosterwolde voedsel voor wie het niet zo breed heeft: 'Ik probeer het op mijn eigen kleine schaal anders te doen'

Hester van der Werff tuiniert. Niet alleen voor zichzelf. Maar voor iedereen die het nodig heeft. De oogst deelt ze met wie het minder in het leven getroffen heeft. Haar initiatief is nu nog klein, maar samen met Loraine Westerneng wil ze er een grote beweging van maken.

Hester van der Werff en Loraine Westerneng in de kas in Oosterwolde. Van der Werff teelt daar met haar stichting De Kleine Boerderij voedsel voor minima. Westerneng doet hetzelfde in Nieuwehorne.

Hester van der Werff en Loraine Westerneng in de kas in Oosterwolde. Van der Werff teelt daar met haar stichting De Kleine Boerderij voedsel voor minima. Westerneng doet hetzelfde in Nieuwehorne. Foto: Rens Hooyenga

Lees meer over
Ooststellingwerf

Het allereerste teeltseizoen zit eraan te komen voor de groentetuin van de stichting De Kleine Boerderij . En dus staat aan de rand van Oosterwolde vrijdagmiddag de soep te pruttelen in de comfortabel warme keuken van oprichter Hester van der Werff. De soep is bedoeld voor de ruim twintig vrijwilligers die haar zaterdag kwamen helpen bij het werk in de tuin. Inzaaien, dat deden ze dit weekend nog niet. Wel maakten ze paden, kruiden bladeren en legden de plantbedden aan. Als beloning voor het harde werk is er de soep. ,,En er komt een barbecue. Het moet vooral ook gezellig zijn.”

Kippen voor de eieren, biggen voor het vlees