Burgemeester Oosterman van Ooststellingwerf stopt na zestien jaar

Burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf met post voor Sinterklaas.

Na zestien jaar burgemeesterschap draagt burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf per 1 augustus volgend jaar zijn ambtsketen over aan een opvolger.
Lees meer over
Ooststellingwerf

„Ik word volgend jaar 64 jaar oud en voel dat het tijd is voor wat anders. Zowel voor de gemeente als voor mij persoonlijk. Het is een persoonlijke keus, met pijn in het hart, maar het is goed zo, al is het niet een gemakkelijk besluit geweest”, stelt Oosterman.

Hij maakt zijn zittingstermijn, die op 17 oktober 2023 af zou lopen, dus niet vol. Maar door het tijdig bekend te maken hoopt hij dat er in alle rust naar een opvolger kan worden gezocht. Oosterman wil wel graag maatschappelijk actief blijven.

Naast veel hoogtepunten, waren er ook dieptepunten in zijn zestien jaar als burgemeester. „De afgelopen jaren hebben we meerdere aangrijpende gebeurtenissen meegemaakt in Ooststellingwerf, met groot verdriet voor de betrokkenen. Dat zijn gebeurtenissen die me altijd bij blijven. En ook deze coronatijd is natuurlijk een heel vervelende periode, maar daar komen we weer doorheen.”

Nieuws

menu