Advocaat: dodelijke steekpartij Oosterwolde was zelfverdediging

FOTO PIET BOSMA

De advocaat van de 33-jarige Leeuwarder die op 4 april in de woning van zijn ex-partner aan de Gijenham in Oosterwolde een 44-jarige man uit Bovensmilde met een mes dodelijk zou hebben verwond, kondigde vrijdag op een zogeheten pro-formazitting bij de rechtbank aan dat hij zich namens zijn cliënt zal beroepen op noodweer of noodweerexces.
Lees meer over
Ooststellingwerf
Leeuwarden

De Leeuwarder wordt ervan verdacht dat hij tijdens een ruzie in de woning van zijn ex de man uit Bovensmilde met een mes heeft gestoken. Het slachtoffer wist te vluchten en reed naar een tankstation. Hij overleed later alsnog aan zijn verwondingen. De Leeuwarder wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hem ook dat hij op de dag van de steekpartij zijn ex-partner heeft mishandeld en met een mes heeft bedreigd.

Beide mannen waren op bezoek in de woning. Het slachtoffer had een relatie met de ex-partner van de Leeuwarder. Zowel de verdachte als zijn ex-partner hebben verklaard dat het in de woning tot een fysieke confrontatie is gekomen tussen de twee mannen. Volgens het OM is het onderzoek nog in volle gang. Het wachten is onder meer op rapporten over de persoonlijkheid van de verdachte en de uitkomst van een letselonderzoek.

De rechtbank heeft vrijdag het voorarrest van de Leeuwarder met onbepaalde tijd verlengd. De verwachting is dat de zaak eind november inhoudelijk behandeld zal worden. Na het dodelijke steekincident hield de politie extra toezicht in de straat in Oosterwolde, uit angst voor mogelijke represailles.

Nieuws

menu