Acht verdachten in zaak vuurwapenhandel Oosterwolde blijven twee maanden langer vastzitten

FOTO DE VRIES MEDIA

De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland heeft woensdag besloten dat acht verdachten in het onderzoek naar de handel in vuurwapens vanuit Oosterwolde twee maanden (60 dagen) langer vast blijven zitten.
Lees meer over
Ooststellingwerf

Bij doorzoekingen en aanhoudingen die de politie en het Openbaar Ministerie Noord-Nederland eind februari in onder meer Oosterwolde deden, werd destijds een arsenaal aan wapens gevonden. Er werden tien verdachten aangehouden, daarvan zijn nu twee heengezonden.

Eerder werd al duidelijk dat een man uit Oosterwolde de leider van de opgerolde bende zou zijn geweest. Daarnaast kwam deze week naar buiten dat de bende rond de Kringloophal in Oosterwolde wapens en explosieven zou hebben geleverd aan onder meer een Antwerps drugssyndicaat.

Lees ook | Belgische politie hoorde Noord-Nederlandse criminelen uitleggen hoe je semtex kunt gebruiken

Het onderzoek richt zich naast de handel in wapens en explosieven ook op fraude, mishandeling en mensenhandel/uitbuiting.

Acht van de tien verdachten blijven dus vastzitten tot de pro-forma-zitting die gepland staat voor 2 juni. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld, het onderzoek is nog gaande.

Lees ook | Kalasjnikovs, grote hoeveelheden munitie, drugs en explosief gevonden in zaak Oosterwolde

Nieuws

Meest gelezen