Aanleiding steekincident Oosterwolde in relationele sfeer

De woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Foto: Piet Bosma

De aanleiding tot de dodelijke steekpartij in Oosterwolde zaterdagmiddag ligt in de relationele sfeer. Het slachtoffer, een 44-jarige inwoner van Bovensmilde, zou zijn neergestoken door de ex van zijn vriendin.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De vrouw, haar vriend en de twee kinderen die ze had met haar ex, waren thuis in het rijtjeshuis aan de Gijenham in Oosterwolde. Toen kwam de ex-partner langs. Buren hoorden dat er een enorme ruzie ontstond. De vriend van de vrouw vluchtte vervolgens het huis uit en rende naar zijn bestelbus. Een buur zag hem hevig zwetend over het stuur hangen. De man reed weg richting het Esso pompstation aan de Venekoterweg. Daar stopte hij. Nadat hij zijn jas had uitgetrokken, zakte hij in elkaar.

Passanten waarschuwden de hulpdiensten. Die konden niet voorkomen dat de man kwam te overlijden. De ex-partner, die in Leeuwarden woont, is nog steeds voortvluchtig. Burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf spreekt van ,,een groot drama voor de betrokkenen.’’ Hij hoopt dat de rust bewaard blijft in de straat. ,,We zetten er stevig op in om escalaties te voorkomen.’’ Hij doet dit, omdat wraak wordt gevreesd.

Lees ook | Slachtoffer van vermoedelijke steekpartij Oosterwolde overleden

Nieuws

Meest gelezen