Aanleg zonnepark bij Oosterwolde mag definitief doorgaan

De bouw van het zonnepark. De foto dateert van voor de rechterlijke uitspraak. Foto Rens Hooyenga

De rechtbank heeft dinsdag geoordeeld dat de bouw van het grootste zonnepark van Friesland in een beekdal langs de N381 bij Oosterwolde mag worden hervat.
Lees meer over
Ooststellingwerf

De bouw werd na bezwaren van de Friese Milieu Federatie (FMF) per direct stilgelegd. De federatie stelde dat de gemeente onvoldoende naar de belangen van de bewoners, cultuurhistorie en het landschap heeft gekeken én dat er meer onderzoek naar alternatieve locaties had moeten plaatsvinden.

Ontwikkelaar Groenleven meldt dat de rechtbank heeft geoordeeld dat er in de inpassing van het park toch voldoende rekening is gehouden met de kenmerken van het beekdallandschap en de geldende provinciale uitgangspunten. Daarnaast benadrukt Groenleven dat er geen weerstand van omwonenden is: „er zijn geen bezwaren of beroepen door hen ingediend.”

De inpassing bestaat onder andere uit het versterken van houtsingels en waterpartijen en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers voor amfibieën, moerasplanten en libellen.

Het park moet met park met 130.000 zonnepanelen het grootste zonnepark van Friesland worden. De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen 1 tot 2 weken worden hervat.

Nieuws

menu