Samen met

Plastic Flestival op Ameland: 'Wat kun je met plastic afval?'

Installatie 'In de grote vis' van Gerdie de Jong tijdens Kunstmaand Ameland bij het Natuurcentrum. Ingezonden foto

Het buitenterrein van het Natuurcentrum Ameland in Nes staat zaterdag 13 augustus in het teken van kunst en plastic tijdens het Plastic Flestival. Het festival duurt van 13.00 tot 17.00 uur.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Het Natuurcentrum Ameland en Stichting Seablue, verantwoordelijk voor de organisatie, geven een podium aan kunstenaars en muzikanten. Zij bogen zich voor dit festival over de vraag: wat kun je met plastic ‘afval’?

De kunstenaars van Stichting Seablue, Joris Collier en Gerdie de Jong, zijn sinds 2018 actief op Ameland met hun kunstprojecten over de plastic soup en hebben volgens eigen zeggen een mooie samenwerking met het Natuurcentrum Ameland. De kunstenaars werken conceptueel en maken grote installaties.

Omdat er meer vissen in de zee zijn, legden ze dit keer bij andere kunstenaars de vraag neer: wat maak jij met plastic of wat doe jij met plastic? Het resultaat is te zien op Het Plastic Flestival. Dit is een kleinschalig en kunstzinnig festival met kunst, muziek, film, poppentheater en workshops voor kinderen.

Bezoekers kunnen tijdens het festival rekenen op veel vermaak, maar misschien ook inspiratie opdoen. De meewerkende kunstenaars en muzikanten laten namelijk zien dat het zonde kan zijn om plastic weg te gooien, omdat je er ook iets moois van kunt maken.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu