Samen met

Gouden jubileum Joy for People Gospel Choir

Foto Pier Meindertsma Fotografie

Het Dokkumer Joy for People Gospel Choir bestaat 50 jaar. Het gouden jubileum wordt zaterdag 8 oktober gevierd met een reünie en een jubileumconcert.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

De jubileumdag begint met een reünie voor oud-leden waar ontmoeting en goede herinneringen ophalen centraal staan. ’s Avonds worden alle registers opengetrokken voor een spetterend jubileumconcert.

Tijdens dit concert is er aandacht voor gospelmuziek door de jaren heen, brengt het reüniekoor enkele gospelsongs ten gehore onder leiding van een oud-dirigent en luidt het koor muzikaal de toekomst in.

Het concert vindt plaats in Sporthal De Doelstien in Dokkum en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het koor is eigenlijk ontstaan op 28 januari 1972 toen kerkelijk centrum De Fontein in Dokkum feestelijk werd geopend. Eén van de openingsactiviteiten was een jeugdavond waar de Leeuwarder gospelgroep The Gospeltrain optrad. Die avond was voor een groep jongeren uit Dokkum aanleiding om hun eigen gospelgroep op te richten. Een maand later was deze groep, Joy for (the) People een feit.

En nu, 50 jaar later, is deze groep nog altijd ontzettend enthousiast. Joy for People wil met dit enthousiasme het geloof in Jezus Christus op muzikale wijze delen met anderen. In al die jaren is Joy for People Gospel Choir uitgegroeid tot een hecht en ambitieus koor, dat zich weet te onderscheiden door te streven naar muziek van hoge kwaliteit.

Met een koor van ongeveer twintig zangers, begeleid door een eigen band, kan Joy for People Gospel Choir grote diversiteit in het repertoire brengen: van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van a capella tot stevig begeleide gospel met groovy ritmes. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de ‘finishing touch’. Dit alles onder leiding van interim-dirigent Joeke Hoekstra.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu