Samen met

Fietstocht voor ‘Ik ben Wil’

Dennis Mellink (l) van Stichting Ik ben Wil en Martijn Möllers van Lionsclub Dokkum-Bonifatius. Ingezonden foto

Dokkum - Op zaterdag 28 mei wordt voor de vierde keer de Lauwersmeer- en Waddentocht gehouden. De fietstocht is uitgezet in het Lauwersmeergebied en de dorpen in de regio. Start- en finishplaatsen zijn Dokkum en Zoutkamp.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

De fietstocht is voor jong en oud. Net als in de voorgaande edities heeft de organisatie veel zorg besteed aan de route, die volledig is uitgepijld. De deelnemers kunnen kiezen uit 65 km en 100 km. Voorzitter Martijn Möllers van de organisatiecommissie kijkt enthousiast vooruit: “Beide routes van de tocht voeren langs een prachtig stuk Nederland: Werelderfgoed de Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer.”

De opbrengst van de fietstocht komt dit jaar geheel ten goede aan de Stichting ‘Ik ben Wil’. Deze stichting komt voort uit de gelijknamige campagne in Dokkum die werd gevoerd in 2020, om aandacht te vragen voor Alzheimer. Dokkumer Titus Vogt is de aanjager en oprichter van de stichting.

De organisatie van de tocht is in handen van de Lionsclub Dokkum-Bonifatius. Samen met vrijwilligers wordt al weken hard gewerkt aan de voorbereidingen. Martijn Möllers: “Er is koffie met gebak voor de deelnemers en onderweg zorgen we dat er vertier is. Het moet echt een belevenis worden. Daarbij is het rijden van de tocht dé perfecte laatste voorbereiding voor de Elfstedentocht een week later.”

De tocht kent steevast honderden deelnemers. Aanmelden voor de fietstocht kan via www.fietstochtlauwersmeer.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu