Samen met

Duo-expositie ‘Lâns it túnpaad fan ús heit’ van Baukje Harms en Teun Hoogerwerf in Doarpstsjerke Metslawier

Bereklauw van Baukje Harms. Ingezonden foto

Baukje Harms en Teun Hoogerwerf exposeren hun schilderijen en glas-in-loodkunst in Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier. De titel van de duo-expositie is ‘Lâns it túnpaad fan ús heit’.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Baukje Harms is geboren in Metslawier in een van de kleine huisjes aan de Tjerkebuorren. Zij heeft tot haar negende jaar in het dorp gewoond en is daarna via Delft en Vlaardingen in Ermelo terechtgekomen. Vanaf haar vroege jeugd heeft zij zich beziggehouden met kleuren. Later is zij haar talent via scholing verder gaan ontwikkelen en raakte vertrouwd met aquarel, pastel, olie-en acrylverf. De vele reizen die ze heeft gemaakt zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.

Haar zwager Teun Hoogerwerf is samen met zijn vrouw regelmatig vanuit zijn woonplaats Ede in Metslawier op bezoek geweest. Hij heeft na zijn pensionering het glas-in-lood als hobby opgepakt en na enkele cursussen heeft hij er een fijne tijdsbesteding aan overgehouden. De onderwerpen zijn van uiteenlopende aard.

De expositie ‘Lâns it túnpaad fan ús heit‘ is opgedragen aan hun (schoon)vader die tot 1955 in het witte huis aan de B. Bekkerstrjitte heeft gewoond en werkte als tuinman in de omgeving.

De expositie is van zaterdag 3 september tot en met 20 november. De Doarpstsjerke is open op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu