Samen met

Dag van de Lauwers: cultuur, muziek, sport, ambachten en theater

Voor bezoekers varen er de hele dag taxiboten op de Lauwers tussen de dorpen. Foto: Westra, Monique

De rivier de Lauwers is letterlijk en figuurlijk de verbindende factor op de Dag van de Lauwers die wordt georganiseerd door de stichting Gastvrijheid aan de Lauwers.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

BURUM In Gerkesklooster-Stroobos, Visvliet, Burum, Pieterzijl, Munnekezijl, Lauwerzijl en Zoutkamp zijn zaterdag 3 september de hele dag allerlei zeer uiteenlopende activiteiten.

Stichting Gastvrijheid aan de Lauwers is in 2022 opgericht om de rivier de Lauwers te upgraden en de rivier en het omringende gebied beter op de kaart te zetten. De Lauwers en de omgeving zijn prachtig maar nog redelijk onontdekt. De stichting is een uniek samenwerkingsproject tussen zeven dorpen, vier gemeenten en de twee provinciën Groningen en Fryslân. De Dag van de Lauwers is een evenement van Stichting Gastvrijheid aan de Lauwers. Alle zeven dorpen hebben van 10.00 tot 18.00 uur een eigen invulling met culturele activiteiten, muziekverenigingen, sportverenigingen, oude ambachten of theater. Dorpsbelangen en verenigingen/stichtingen werken hierbij samen en ook de ondernemers zullen een bijdrage leveren.

Taxiboten

Om de verbinding tussen de dorpen tot stand te brengen worden er taxiboten ingezet. De boten varen van de hele dag over de Lauwers van het ene naar het andere dorp.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu