Wetterskip plaatst weer extra pompen en haalt begroeiing weg om overtollig water beter af te kunnen voeren

Om overtollig water weg te pompen, heeft Wetterskip Fryslan maandagmiddag een buis over de Kaleweg in Doezum gelegd. FOTO NOORDERNIEUWS

Nog steeds is Wetterskip Fryslân druk bezig met het afvoeren van overtollig water dat de afgelopen dagen in Noardeast-Fryslân viel.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Op sommige plaatsen viel in de nacht van maandag op dinsdag rond de 30 millimeter water in 12 uur tijd. Rayonbeheerders van het Wetterskip hebben toen extra pompen bijgeplaatst in het noordoosten van het werkgebied, om de poldergemalen te helpen.

Ook halen de rayonbeheerders begroeiing weg die de doorstroming van het water in de sloten en vaarten verhindert. In de meeste polders zakt het water weer, zo meldt het waterschap. In de gebieden waar opnieuw regen is gevallen, stijgt het waterpeil weer.

Door het afvoeren van het water staat er een sterkere stroming dan gebruikelijk, dat is vooral van belang voor watersporters. Deze waarschuwing geldt ook bij de afvoersluizen bij de Dokkumer Nieuwe Zijlen en de Friese Sluis bij Zoutkamp.

Nieuws

Meest gelezen